Nieuwe ouder(s)

Je kind gaat naar de basisschool: een grote stap! Als ouder wil je een school kiezen die het beste bij je kind past. Welke afwegingen zijn van belang? Denk bijvoorbeeld aan de sfeer in de school, het sociale klimaat en de kwaliteit van het onderwijs.

Zelf sfeer proeven en een kijkje in de klassen nemen geeft de beste indruk van een school. Nieuwe ouders zijn daarom bij ons van harte welkom voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. We plannen deze gesprekken en rondleidingen altijd onder schooltijd, zodat de school ‘in bedrijf’ is.

Een afspraak maken? Stuur een mailtje naar  stjozef@prisma-scholen.nl of bel: 0118-440223

 

Inschrijven

Na het kennismakingsgesprek en de rondleiding krijg je van onze directeur de inschrijfformulieren mee naar huis. Als je de keuze voor de St. Jozefschool hebt gemaakt dan kun je de inschrijfformulieren op ieder moment van de dag komen brengen. Inscannen en mailen mag uiteraard ook.

 

Praktische informatie

Je hebt de inschrijfformulieren ingeleverd. Hoe gaat het nu verder en waar kun je allemaal aan denken voor de eerste schooldag?

Informatie voor alle groepen:

  • Parro: dit is de app die ouders en school gebruiken voor alle communicatie. We versturen de nieuwsbrief, foto’s, andere berichten en inschrijflijsten allemaal via deze app. Je kunt ook chatten met de leerkracht via deze app. Voordat jouw kind op onze school start krijg je een mailtje met een uitnodiging en inloggegevens voor deze app.
  • Gym: iedere groep krijgt één of twee keer in de week gym. De kinderen nemen een gymtas mee met gymschoenen, korte broek en t-shirt.

Informatie instromen in groep 1/2:

  • Onze leerkrachten nemen ongeveer een maand voor de vierde verjaardag van een kind contact op met de ouders. In overleg met de ouders worden dan wenochtenden van 8:30 – 11:30 ingepland, voorafgaand aan de verjaardag. Hier kunnen uiteraard dagen tussenuit vallen wanneer een kind nog naar de opvang of peutergroep gaat op die dagen.
  • We vragen ouders om iedere dag eten en drinken mee te geven voor de kleine en de grote pauze.