Van peuter naar kleuter

Kindcentrum

Onze school heeft een nauwe samenwerking met locatie ‘Windorgel’ van Kinderopvang Walcheren (hierna: KOW).

De peutergroep maakt de overgang naar de basisschool minder groot. Op de peutergroep leren de kinderen (2 – 4 jaar) om met andere kinderen te spelen. Ze zitten samen in de kring, zingen, knutselen en doen spelletjes. Op de peutergroep wordt een vast programma gehanteerd. Dit zorgt voor regelmaat en vertrouwen. KOW werkt op de peutergroep met de ontwikkelingsgerichte methoden Uk & Puk en Bas. Hiermee worden op speelse wijze verschillende vaardigheden gestimuleerd. De peutergroep zit in hetzelfde gebouw als de school, in hetzelfde gedeelte als de kleutergroepen en de peuters spelen ook buiten op hetzelfde plein. Op deze manier raken de kinderen vertrouwd met de omgeving.

Op https://www.kinderopvangwalcheren.nl/locatie/windorgel/ vind je meer informatie over o.a. de peutergroep, BSO, kinderdagverblijf en tarieven. Via deze website of via de afdeling klantadvies (klantadvies@skow.nl of 0118-614532) kun je ook een afspraak maken voor een vrijblijvende rondleiding. Je bent van harte welkom! Inschrijven kan ook via de website, daar zijn geen kosten aan verbonden.

En dan naar de kleutergroep..

Veel kinderen die op peutergroep ‘Windorgel’ starten, stromen daarna door naar een van de scholen in de ‘Combinatie’, waaronder de St. Jozefschool. Wij zorgen voor een een goede overdracht van peutergroep naar kleutergroep. Hiervoor vragen de pedagogisch medewerkers van de peutergroep eerst toestemming aan ouders.